به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، سرهنگ تورج کاظمی گفت: برخی از شهروندان میگویند بدون اطلاع ما پولی به حسابمان واریز میشود و ظرف چند دقیقه همان مبلغ از حسابمان برداشت میشود. آیا این موضوع را باید از نظر پلیس فتا پیگیری کنیم یا خیر؟ باید گفت مجرمان برای سوءاستفاده یا حتی برای پولشویی، مبلغ پولی را که سرقت کردهاند برای اینکه پلیس را گمراه کنند، به حسابهای گوناگون واریز میکنند و بعد از مدتی از آن حسابها مبلغ پول را برداشت و در نهایت هم پول را به صورت فیزیکی از بانک خارج میکنند.
رئیس پلیس فتا پایتخت ادامه داد: داشتن رمز دوم پویا دسترسی مجرمان به حساب مردم را سختتر میکند و تا حد قابل قبولی جلوی جرایم مختلف اینترنتی از جمله پولشویی را میگیرد و به همین دلیل است که اصرار بر فعال کردن رمز دوم پویا وجود دارد.
کاظمی تاکید کرد: یکی از راههایی که میتوان از اقدام کلاهبرداران اینترنتی باخبر شد، فعال کردن پیامک بانک است که بعد از هر تراکنش یک پیامک برای صاحب حساب ارسال شود.
وی ادامه داد: از نظر قضائی اگر پولهای مختلفی به یک حساب واریز و برداشت شود مشکوک به پولشویی است و فوراً حساب فرد بلوکه میشود و آن شخص را به پلیس فتا احضار میکنند. و عدم مطلع کردن پلیس یا بانک یعنی شخصی که این مبالغ به حسابش واریز شده، در جریان این تراکنشها بوده و از دید پلیس مجرم است و باید بازداشت شود. بنابراین بهتر است هروقت صاحب حساب متوجه تراکنش مشکوکی شد، سریع به بانک اعلام کند تا از نظر قضائی برایش مشکلی به وجود نیاید.
وی ادامه داد: البته بعد از اعلام به بانک احتمال اینکه پلیس فتا صاحب حساب را نزد خود فرا بخوانند هم وجود دارد. چون آن فرد باید به پلیس فتا مراجعه کند و به سوالاتی در راستای شفاف شدن تراکنشها پاسخ دهد.
سرهنگ کاظمی گفت: البته این را هم بگویم که اگر با فعال کردن رمز دوم پویا، برداشتهای غیرمجاز از حساب افراد صورت گیرد، یا واریزهایی به حساب افراد انجام شود، باید بدانند که اطلاعات کارتشان جایی لو رفته و فرد دیگری به اطلاعات مربوط به حساب بانکی آنها دسترسی دارد و باید این موضوع را سریع از طریق بانک پیگیری کند.
نظر شما